luni, 21 iulie 2014

Cum tratam fainarea cu solutii naturiste?

Fainarea. Sfaturi de prevenire si combatere naturala.
Descriere.
Este o boala a plantelor, care acopera frunzele plantelor cu un praf gri-alb.
fainarea-1
Ciclul de viata:
Sporii fungice sunt raspinditi de vant si ierneaza pe plante si resturi vegetale. Spre deosebire de mucegai, care apare in soluri suprasaturate de apa, fainarea nu are neaparata nevoie de apa, pentru a se dezvolta si raspandii. Zilele calde si noptile reci de la sfarsitul verii, creeaza conditii optime si un climat propice pentru aparitia fainarii.
Plante care pot fi afectate:
Fainarea este numele popular pentru cateva specii diferite de ciuperci care infecteaza diferite plante, cum ar fi:
Plante ornamentale: Monarda, Phlox paniculata, Petunia, Liliacul, Carciumaresele, Trandafirii, etc…
Legume si fructe: fasole, castraveti, struguri, pepeni, dovleac, etc…
Probleme pe care le provoaca:
Fainarea poate afecta calitatea si cantitatea productiei de legume si fructe, si este total neatractiv pentru plantele ornamentale. Desi plantele sunt inestetice si slabite de infectie, ele de obicei nu mor. Prevenirea si tratarea este mai importanta pentru legume.
Tratamente naturale:
Lapte de vaca, in concentratia de 4 L lapte la 6 L apa,  pe langa efectul puternic antifungic(util in cazul oricarei infectii fungice), laptele este si un ingrasamant natural, in special la rosii, care au mare nevoie de Ca, in momentul coacerii fructelor, iar laptele este bogat in Ca.
Bicarbonat de sodiu alimentar, 1 lingura la 1 L de apa, acesta creste nivelul PH-ului, creand conditii inospitalier pentru fainare.
fainare
tratamentul fainarii la plante si flori


Daca ai folosit alte tratamente naturiste, scrie in comentariu, ca sa afle si altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu